dimecres, 13 d’abril del 2016

Seguim avançant !

TEMARI PROVA DE CONEIXEMENTS I CONTINGUT PROVA APTITUD FÍSICA

 

S'ha publicat al DOGC la Resolució INT/892/2016, de 31 de març, per la qual es determina el temari de la prova de coneixements i el contingut de la prova d'aptitud física que estableix l'article 7 del Decret 8/2015, de 27 de gener, pel qual s'aprova el Reglament del cos de bombers voluntaris de la Generalitat de Catalunya i del consell de Bombers Voluntaris de la Generalitat de Catalunya.

 

A la Intranet de Bombers es podrà trobar aquesta Resolució i el pdf amb el temari, segons es van comprometre.

 

Aquest document NO són les bases de la convocatòria -sortiran més endavant-, tan sols és la resolució amb l'anunci del contingut de les proves de temari i física. L'objectiu d'aquest anunci és que les persones interessades tinguin temps per a preparar-se. Aquesta resolució estava planificada per sortir al febrer -ja anem amb retard-, i per al juny hi havia el compromís de publicar la convocatòria amb les bases per tal de donar entre tres i quatre mesos de temps de preparació, tot i que segurament ho farà més tard.

Tot plegat és el fruit de nombroses i llargues reunions del Grup de treball compost per membres d'ASBOVOCA i del Consell, per a redactar i establir directrius conforme a les propostes efectuades des del Departament.

Encara queda molt per fer i no ha estat fàcil arribar fins aquest punt. Entre tots hem adequat les pretensions inicials sobre el contingut del temari, redissenyant les proves i els barems.

Seguim treballant pel disseny global de la convocatòria per a què sigui exitosa i tinguem nous bomber@s voluntari@s als parcs.

A més de les proves de coneixements i aptitud física, se n'estan estudiant tres més: mèdica, entrevista i aptitud psicològica, tot i que a hores d'ara no podem assegurar-ho.

Tot plegat és un procés ben llarg de proves i entrevistes, al qual s'hi haurà d'afegir el període de formació a l'ISPCat, temps en el que els aspirants -segons la proposta que s'està discutint- només seran alumnes de l'ISPCat , NO tindran consideració de bombers, ni codi, ni podran fer cap activitat de bomber, ni utilitzar vehicles, equipament o material. Això significa que l'operativitat dels nous bombers voluntaris es dilatarà fins a dos o tres anys -2018 o 2019 si tot va bé-.

Des del primer dia en que es va constituir el grup de treball, el passat mes de juliol, estem treballant per a reconduir aquesta situació, aportant solucions i propostes per tal d'avançar la incorporació d'aquestes persones als parcs -encara que sigui parcialment- i poder garantir el necessari relleu organitzatiu.

També volem comentar que en la convocatòria es preveu que només surtin places a parcs de bombers voluntaris. Ara no n'hi haurà per a parcs mixtes, tot i que es podrien fer en una segona convocatòria.

Les persones interessades cal que estiguin atentes a les informacions que s'aniran publicant al DOGC en els propers dies, tant per aquí com per a les diferents xarxes socials.


Cliqueu aquí per accedir al document