diumenge, 17 d’abril del 2016

Només un primer pas!


Només un primer pas!

Ja fa temps que des d'Asbovoca hem denunciat la greu problemàtica que comporta l'envelliment d'alguns parcs d'arreu de Catalunya, derivat de la falta de manteniment en alguns casos o bé per l'antiguitat de les seves instal·lacions en d'altres.

Indiferentment del motiu, és un fet palpable que en moltes d'aquestes instal·lacions és urgent actuar-hi, ja bé sigui amb la construcció d'unes noves instal·lacions, o bé duent-hi a terme una reforma important, que permeti poder seguir realitzant les tasques derivades d'un parc de bombers amb unes condicions dignes.

Aquesta problemàtica va viure un nou episodi durant les fortes ventades que va patir l'Alt Empordà al febrer d'enguany, i que va deixar sense sostre el parc de bombers Voluntaris de Sant Climent Sescebes on hi donen servei una quinzena de bombers.

Aquest parc, abans del trist episodi, ja va ser motiu de queixa per diferents deficiències. A les pèssimes condicions en què es troba, s'hi sumen unes instal·lacions que han quedat petites –l'únic vehicle de què disposa amb prou feines hi cap, i sovint rasca a les parets dels immobles de la vora–, cal afegir-hi també, el mal condicionament per a la convivència diària, junt amb una poc practica ubicació per a la sortida cap als serveis.

L'Ajuntament
, davant d'aquesta situació, va reclamar al Departament d'Interior que traslladés el parc a l'edifici de la cooperativa, que és de propietat municipal, i que assumís el cost de "l'adequació de mínims" d'aquest espai. El Govern de la Generalitat, però, va descartar-ho al·legant dificultats financeres. Finalment, i després de més d'un mes i mig inoperatiu, la Diputació de Girona va confirmar el passat dimarts 5 d'abril que aportarà els 30.000 €uros que calen per fer efectiva aquesta intervenció.

Un cop l'Ajuntament conclogui els treballs de millora al cementiri, previsiblement en dues setmanes (des del 5 d'abril), es posarà mans a la feina amb el nou parc de bombers.
Aquest parc cobreix diferents àrees de l'Alt Empordà i, com molt bé va reconèixer la seva Alcaldessa, "té un interès públic clar de cobertura d'emergències", la mateixa Alcaldessa que va definir l'anunci com a "una molt bona notícia" que supera l'àmbit municipal. A més, el nou equipament tindrà bona sortida als principals accessos viaris.

Volem, des d'aquest blog, agraïr a molts dels consistoris de Catalunya la sensibilització envers a aquest tema, i l'ajuda mostrada en molts d'ells, per poder tirar endavant petits projectes de reforma urgents en parcs del territori, o en casos més greus, recolzant i fent força per aconseguir tirar endavant projectes de noves instal·lacions. Sense el seu suport el nombre d'instal·lacions en condicions precàries seria major. 
Malgrat això, seguirem amb atenció l'evolució de tot plegat recordant que encara queden molts casos a resoldre, i que molts parcs que encara tenen unes condicions indignes per la feina del dia a dia, on s'hi ha d'anar trobant solucions urgents!

Enllaç al canal de youtube d´Asbovoca del tall TV3 sobre el tema: