dilluns, 25 d’abril del 2016

Nou Local per a l'associació

L'associació estrena local 


Quan fa força anys l'associació ens vàrem quedar sense local* no ens imaginàvem que trigaríem tant temps en poder disposar d'un lloc on dipositar el fons documental i d'objectes.

A l'inici crèiem que en poc temps estaria solucionat i mentrestant vàrem guardar-ho en caixes al garatge d'un familiar d'un membre de la junta; en total 3 palets de documentació i obsequis a més de mobiliari rescatat de la destrucció. 

Amb el temps, aquest garatge es va haver de desocupar i el mobiliari es repartí entre diversos parcs de bombers voluntaris. La documentació anà a parar a un altre local, també d'un familiar, i allà es quedà durant més de 10 anys.

Part del material encara encaixat

Caixes acabades d'arribar al local
El volum inicial anà augmentant amb la documentació -revistes, dossiers, obsequis, ...- generada pel funcionament habitual de l'entitat, fins al punt que ja no podia estar al mateix lloc i calia trobar una altra solució.

Més caixes
Arribats a aquest punt, els antics Presidents Ramon Guinjoan i Joan Roma, iniciaren un "treball de recerca" per trobar un local per a l'associació. L'objectiu consistia en trobar un lloc que reunís certes condicions d'espai, ubicació geogràfica i facilitat d'accés en qualsevol horari, a més de no representar cap cost per AsBoVoCa. La recerca inicial es centrà en Ajuntaments grans propers als dos expresidents, i així es contactà amb Sabadell, Terrassa i Manresa amb resultats decebedors, o no hi havia lloc, tenia cost o no s'hi podia accedir en cap de setmana.

Posteriorment s'intentà amb bombers, per si se'ns podia cedir un espai a les instal·lacions de Cerdanyola, però tampoc va ser possible.

Fins i tot hi ha cuina
Moguts per la urgència d'haver de treure material d'on era -el propietari necessitava l'espai- es va fer un darrer intent amb l'Ajuntament de Matadepera, que va fructificar a finals de 2014, aconseguint la cessió d'un espai municipal que reuneix la majoria de requisits que inicialment s'havien proposat i, el més important, ens permetrà classificar tota la documentació i objectes.

"despatx" del local
En Ramon Guinjoan i en Joan Roma porten més d'un any treballant per adequar el local i re-descobrir tot el que s'amaga als quatre palets de caixes.

A hores d'ara podem informar-vos que el local es troba arranjat i han començat la feina de revisar les caixes que contenen la història d'ASBOVOCA.

Amb aquestes ratlles, la Junta actual vol manifestar el seu agraïment a tots els membres de les juntes anteriors pel treball dut a terme tots aquests anys. També un especial agraïment a en Ramon i en Joan per la feina que estan fent amb el local i la documentació.

Alguns dels obsequis ja a l'armari
Fem una crida a tothom que disposi de documentació, fotografies o objectes d'asbovoca i/o bombers i vulgui entregar-ho a l'associació, que contacti amb nosaltres via correu electrònic (asbovoca@gmail.com) o amb qualsevol d'ells dos, per tal de poder-ho dipositar al local.

També s'agrairà qualsevol ajut en la classificació i arxiu.

Desitgem ben aviat poder convidar-vos a visitar la nova seu de l'Associació de Bombers Voluntaris de Catalunya.

* El nostre local era a l'antic magatzem de bombers, a Martorell.