dijous, 28 de juliol del 2016

Vols ser bomber/a voluntari/a?

350 noves places de bomber/a voluntari/a de la Generalitat

Finalment, després d'anys d'espera, s'ha publicat la convocatòria

 

Cartell informatiu convocatòria 2016

 El termini de presentació de sol·licituds comença el 26 de juliol i finalitza el proper dia 23 de setembre de 2016.
  • Les persones participants en la convocatòria hauran de superar les diverses proves de coneixements, aptitud física, avaluació psicològica i entrevista personal i reconeixement mèdic, entre d'altres.
  • També hauran de realitzar i superar un curs de formació a l'Escola de Bombers i Protecció Civil de l'ISPC, i superar la fase de pràctiques.
  • La convocatòria respon al compliment del mandat parlamentari al que es va comprometre el conseller d'Interior a l'inici de la legislatura.
  • La convocatòria fou anunciada en diverses ocasions per diferents consellers en el transcurs dels darrers anys i finalment veu la llum.

La darrera convocatòria data de l'any 2013 i només hi varen poder participar les persones que haguessin fet el curs bàsic de formació de bomber voluntari per als aspirants a bomber, cosa que tancava l'accés a un nombre reduït d'aspirants.

L'any 2014 el llavors conseller d'Interior Ramon Espadaler, es va comprometre a engegar una nova convocatòria pública aquell mateix any, però no ha estat fins dos anys després que això ha estat possible.

En aquest cas la convocatòria ha estat precedida per canvis tant a la Conselleria com a la Direcció General i també per una modificació del Reglament del Cos de bombers voluntaris de la Generalitat de Catalunya i del Consell de Bombers Voluntaris de la Generalitat de Catalunya, publicada al DOGC a gener de 2015

També ha estat precedida per un intens treball de la Comissió creada des del consell de Bombers Voluntaris a fí i efecte d'establir el temari i el contingut de la prova física per aquesta convocatòria. Temari que s'ha publicat i posat a disposició de tothom per tal de dotar de més transparència a tot el procés, a la vegada que garanteix l'accés igualitari de les persones interessades. 

Així doncs, a partir d'ara comença el procés per a dotar als parcs de més persones preparades i formades per a donar servei a la ciutadania en tot el país. Nogensmenys aquestes persones estaran assignades a parcs de bombers de tot el territori català i especialment en àrees no metropolitanes.

L'Associació ha pogut participar en els treballs previs dins la comissió fent aportacions que, juntament amb les dels altres membres, han estat decisives per a definir el temari i tot el procés per accedir al Cos de bombers voluntaris de la Generalitat de Catalunya.

Som conscients que hi haurà determinats aspectes del procés que no agradaran a tothom, per això demanem la vostra participació i col·laboració en les comissions i grups de treball que en el futur es constitueixin.

També desitgem constància i periodicitat a les properes convocatòries, perquè el Cos de bombers voluntaris de la Generalitat pugui mantenir i incrementar el nombre d'efectius per tal de millorar el servei al país.


Per a més informació, vegeu la nota de premsa de Bombers.

Cartell informatiu dels anys 80