dimecres, 27 de juliol del 2016

Homenatge als bombers caiguts en acte de servei

Homenatge nacional al bomber Bruno Collard

 

El passat dimecres, dia 20 de juliol, es va celebrar una cerimònia oficial, organitzada a l'estadi de la població Nordcatalana Pézilla-la-Rivière (Pirineus Orientals), per retre homenatge a les víctimes de l'atemptat de Niça i al bomber mort en acte de servei. Van ser-hi presents el ministre de l'Interior francès, Bernat Cazeneuve, i diversos consellers departamentals.

Per part de Catalunya, hi assistiren en representació d'AsBoVoCa Ramon Guinjoan i Josep Lluís Fernández, també Francesc Vidal i Carlos Gibert, respectivament cap de bombers i Alcalde de La Granadella, població agermanada amb Pézilla-la-Rivière.

El dimecres 13 de juliol, pels volts de les 7 de la tarda, el finat sergent en cap Bruno Collard, de 34 anys, bomber professional de Perpinyà Nord i voluntari del parc de la seva població natal, Pézilla-la-Rivière, va patir un accident greu quan es desplaçava al terme municipal de Torreilles per sufocar un important incendi forestal, juntament amb tres bombers voluntaris més: Arnau Collard, de 30 anys i germà del bomber mort; Guillem Miffre, de 28 anys, i Mathieu Solgadi, de 23 anys. Enllaç al butlletí informatiu del SDIS66

Actualment, l'estat dels tres bombers ferits, que van patir diversos traumatismes, és el següent: Arnau Collard es troba en estat de coma; els dos restants en estat estacional menys greu.

A la cerimònia d'homenatge que va tenir lloc a l'estadi, van assistir-hi més de 400 bombers, protecció civil, personal sanitari, policia i exèrcit, a més a més de les autoritats locals, regionals i nacionals. Enllaç al missatge del Director Departamental.


Fotografies extretes de www.sdis66.fr

Una vegada finalitzat l'acte, va tenir lloc a l'església parroquial un ofici religiós en memòria del bomber, que va ser presidida per la vídua i els seus familiars, entre els quals un fill de tres anys.

Finalment cal destacar les paraules de la Presidenta del Consell Departamental, la Sra. Hermeline Malherbe, recomanant el respecte per les regles elementals de protecció i seguretat per evitar incendis forestals produïts per barbacoes, crema de rostolls o per llençar burilles enceses, així com els incendis provocats intencionadament, que poden acabar convertint-se en un acte criminal.


Crònica elaborada per:
Ramon Guinjoan, excap del parc de Matadepera i expresident d'Asbovoca
Josep Lluís Fernández, capellà Bombers Generalitat de Catalunya i exvocal d'Asbovoca