dissabte, 17 de desembre del 2016

Inauguració del parc de bombers de Sant Vicenç dels Horts


Els bombers voluntaris de la Generalitat estrenem unes noves instal·lacions



El passat 17 de setembre, finalment va arribar el dia, es va fer la inauguració del Parc de Bombers Voluntaris de Sant Vicenç dels Horts.
No és un nou parc a la Regió Metropolitana Sud, sinó un canvi d´ubicació, després de molts anys de reivindicar millores a l´antic parc de Santa Coloma de Cervelló, una regidora de l´Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts al fer una visita al parc va quedar molt decebuda en veure com estaven les instal·lacions i en quines condicions havíem d’estar els bombers.
L’ajuntament de Sant Vicenç va proposar traslladar el parc a la seva localitat. Aquí va ser on va començar l´engranatge que va fer que el somni es fes realitat.
Vista aèria de l'edifici

Malgrat que pot semblar fàcil fer unes noves instal·lacions, res de res, ens van presentar diferents naus però unes per falta de permisos de la constructora i d´altres per inconvenients per part de la Direcció General això no avançava, fins que finalment l’ajuntament va cedir un terreny i va proposar construir les noves instal·lacions.

Poc a poc les obres van avançar fins el dia de la inauguració que en principi estava prevista pel 16 de juliol i que finalment no es va poder fer degut a l’incompliment dels terminis d’equipament de les instal·lacions per part de la Direcció General. La data es trasllada al setembre però de nou ens trobem que la Generalitat ens torna a fallar, malgrat això però la inauguració es tira endavant.
Cuina
Gimnàs
Sala d'emissores
Sala d'EPIs
Vestuari
                    
Inauguració
La inauguració comença a les 11 hores amb els parlaments de les autoritats de la Generalitat, de l´ajuntament i el nostre cap de parc. A partir d’aquest moment vàrem continuar amb un seguit d’activitats: visites guiades, exhibició d’una maniobra d’excarceració, una de la unitat canina, una altra de rescat urbà, entremig dos tallers un de maneig d’extintors i un altre de seguretat a la llar i per finalitzar una altra maniobra d’excarceració.
Tot això realitzat pels bombers del parc. 

Arribada de les autoritats
Un moment dels parlaments

Exhibició amb gossos de rescat

Taller de maneig d'extintors

Panoràmica de la pràctica d'excarceració

Pràctica de rescat urbà en alçada

Taller de seguretat a la llar


La jornada d’ inauguració la vàrem finalitzar amb una sessió musical amb DJ dins la cotxera dels parc.

Tot plegat, un somni fet realitat
“Tot plegat, un somni fet realitat”.

Jordi Font
Bomber del Parc de Sant Vicenç dels Horts
Vocal de l’Associació per a la Regió Metropolitana Sud