dimarts, 7 de juny del 2016

És un joc? És un simulador?

EMERGENCY


Als anys 90 es van popularitzar els jocs situacionals en els que el jugador individualment havia de superar proves per avançar, aconseguir major puntuació i arribar amb èxit al final. Anar "passant pantalles" vaja.

Molts d'aquests jocs funcionaven en plataformes pròpies tipus "Xbox", PS, Nintendo, ... i d'altres s'havien de descarregar al PC des d'un CD. Aquests darrers funcionaven més o menys bé depenent de la configuració de l'ordinador, i així et trobaves cassos en què se't penjava i havies de tornar a començar no tan sols la pantalla sinó el joc sencer.

Majoritàriament aquests jocs eren de caràcter bèl·lic, però en va sortir un totalment oposat, l'objectiu segons la seva propaganda, era "salvar vides". Aquest joc es deia -i es continua dient- EMERGENCY, i n'han sortit diverses versions, fins a vuit.

Portada del joc amb un Bomber Voluntari de la Generalitat amb EPI i Casc de Cap de Parc
Originàriament "Emergency" era alemany, -ni americà ni japonès-, i l'empresa desenvolupadora -Sixteen Tons- es posà en contacte amb ASBOVOCA perquè estaven interessats en treure'n una versió en Castellà adreçada al mercat espanyol i sudamericà.

Després de moltes converses s'acordà la col·laboració d'ASBOVOCA en la traducció del text, les veus i les fotografies de caixa i manual d'instruccions. També es comptà amb l'assessorament de l'Escola de Bombers de Catalunya.
 
Contraportada del joc, amb els logos d'ASBOVOCA i l'Escola de Bombers

Així doncs la traducció i les fotografies de la primera versió del joc estan fetes per bombers voluntaris de Catalunya i un bomber voluntari té guardat el casc utilitzat en la fotografia de portada del joc, un casc de cap de parc dels anys 90.

El casc utilitzat per a les fotografies de la portada i del manual.

A canvi d'aquesta col·laboració s'aconseguí un descompte sobre el preu de venda al públic per als socis d'ASBOVOCA.

D'aquest joc se n'han fet fins a 9 versions i actualment està disponible per a plataforma Mac i PC, a més d'una versió per a Nintendo DS de l'any 2009.

Malauradament la nostra col·laboració va finalitzar sobtadament i en cap moment vàrem rebre resposta als nostres correus electrònics, però curiosament la segona versió va comptar amb la col·laboració d'una associació de professionals d'àmbit estatal.

Si voleu tafanejar sobre el joc, aquí us posem uns enllaços:
Entrada d'Emergency a la Wikipèdia
Pàgina de world of emergency (Anglès i Alemany)
Pàgina d'emergency España 

Agraïm a Joan Roma la cessió de les fotografies.