dimarts, 24 de maig del 2016

Ajuda als refugiats que són a Grècia

EQUIP DE RESCAT EN EMERGÈNCIES DE CATALUNYA

 Membre de l'ONG Acció Solidària i Logística


Acció Solidària i Logística (ASL) és una associació civil fundada l'any 1999, que es fonamenta en el seu voluntariat, sense ànim de lucre i amb la finalitat de proporcionar suport tècnic, formatiu i logístic a organitzacions i comunitats de països en vies de desenvolupament.



Hem dut a terme, entre d’altres, projectes de rehabilitació i construcció d’infraestructures sanitàries i educatives a Hondures, projectes relacionats amb l'abastiment d'aigua i la seguretat alimentària a Senegal i hem aportat eines i material tècnic, formació i col·laboració a cossos de bombers de països en vies de desenvolupament.

Dins d’ASL, es va crear l’Equip de Rescat en Emergències de Catalunya (EREC) composat majoritàriament per professionals del món de les emergències (bombers de Barcelona i de la Generalitat principalment), amb la voluntat de donar resposta, per petita que sigui, a grans catàstrofes, especialment terratrèmols, que puguin tenir lloc tant a nivell nacional com internacional. Alhora, disposa de la capacitat per al desenvolupament i la millora de les condiciones de vida dels grups de persones desplaçades en camps de refugiats.


Així doncs, ASL i en concret el projecte EREC, aposten per la necessitat d’aconseguir un grup d’intervenció de resposta ràpida per a intervenir en catàstrofes i emergències. Alhora, el projecte pretén col·laborar en la creació, coordinació i millora de camps de persones desplaçades.
 

En base a tot això i arrel dels terratrèmols que van tenir lloc a Nepal al maig de 2015, es van desplaçar tres equips de voluntaris de l’EREC durant tres mesos. Es van dur a terme diferents tipus de feines, des de repartiment d’aliments, de material escolar i de productes d’higiene fins a la construcció de refugis temporals pels damnificats o l’estudi d’edificis danyats pel terratrèmol




Enguany, l’EREC està implicat en la crisi dels refugiats a Grècia. D’una banda, s’han dut a terme tasques de guaita, vigilància, rescat i assistència primària al far de Korakas, al nord de l’illa de Lesbos. I paral·lelament s’està duent a terme ajuda humanitària al camp d'Idomeni, a la frontera de Grècia amb Macedònia, mitjançant el subministrament i repartiment diari d’uns 1.500Kg de fruites i verdures fresques a 1350 famílies (unes 6.000 persones), així com la instal·lació d’enllumenat, la col·laboració amb d’altres ONGs en la construcció d’escoles temporals, punts d’higiene, tendes de gran capacitat, etc. Així doncs, l’EREC ha passat de ser una ONG entre moltes d’altres, a tenir un paper estructural i bàsic en l’única ajuda d’aquest tipus que reben milers de persones establertes al camp d’Idomeni. 


La magnitud i la durada d’aquest projecte fa difícil continuar cobrint les necessitats materials i de relleus de personal, per la qual cosa us fem arribar aquesta crida i qualsevol col·laboració serà molt ben rebuda.
Per això us animem  a que us feu voluntaris del nostre grup i veniu a treballar amb nosaltres. Us enviem alguns enllaços per si voleu tenir més informació. També podeu contactar directament a través del següent correu electrònic o telèfon:

 / 658 06 16 38
Pàgina web: www.asl.ong
Twitter i Instagram: @ASL_EREC

Donatius: ES46 2013 0441 15 0201070342